Ana içeriğe atla

Bloglarda hangi sıklıklarla yazılar yazmalıyız ?


Düzenli içerik girmenin SEO üzerindeki etkisini çoğumuz biliyoruz. Düzenli içerik girmek her blog için önemlidir. Update bir blog olmanız her manada Google amcanın gözünde sizi yükseltmekle beraber sizi daha kaliteli bir blog haline getirir. Bloglarınıza 1 günde 3 yazı girip 2. günde 0 yazı girerseniz bu blogunuzu etkiler. Bu 3 yazıyı 3 ayrı güne bölmeniz Google bakımından daha değerli olmanız manasına gelir. Blogunuzdan en fazla 1 ay uzak kalmalısınız , bunun dışında düzenli içerik girmeniz sıkıntı yaratmaz aksine daha iyi olmanıza yol açar. Bu yazımızda bloglar hakkında 4-5 ana olaydan bahsedeceğiz ;


  • Blogunuzu ne aracı olarak kullanıyorsunuz ?
  • Düzenli yazı girmek için ufak bir ipucu
  • Düzenli yazı girmek blogunuzu ne derece etkiler ? Ne kazandırır ?
  • Yazılarınızı kaç kelimeden oluşturmalısınız ?

Blogunuzu ne aracı olarak kullanıyorsunuz ?

İlk önce kendi kafanızda bunu kurmanız lazım. Eğer blogunuzu kişisel notlarınızı almak için bir araç , sonrasında hatırlamanız için bir araç olarak kullanıyorsanız bu bloga hangi sıklıkla yazı girseniz de illaki sizin açınızdan bir düzensizlik oluşacaktır. İlk önce yapmanız gereken hayatınız hakkında nasıl planlar veriyorsanız önem verdiğiniz blogunuz için de bazı planlar yapmak. Eğer blogu biraz hizmet vermek ve para kazanmak içgüdüsüyle kullanıyorsanız mutlak suretle belirli aralıklarla yazılar girmelisiniz. 2 günde 4 yazı gireceğim derseniz bu hem sizin için , hemde blogunuzun update ve etkili kalabilmesi için mutlak suretle iyi olur . Bloglarda özgün yazının önemini anlatmayacağım bile , yazılarınız özgün olmalı.

Düzenli yazı girmek için ufak bir ipucu

Blogunuza düzgün aralıklarla yazılar girmek için belki zamanınız , belki vaktiniz belkide gününüzde olmayabilirsiniz. Bu durumlardan kurtulmak için hergün gözünüzün önüne gelen ve belkide hiç kullanmadığınız bir yöntem vardır. Taslaklar ! Çok yazmak istediğiniz ve yazmaya değer bir konu bulduğunuzda kaçırmayın , bir yere not alın veya bilginiz tazeyken yazın derim. Bununla beraber biraz daha diğer günlerde yazı girmek istemediğinizde , vaktiniz olmadığında rahatlar taslakta kayıtlı yazıları yedek bir oyuncu gibi sahaya sürersiniz. Hem blogunuzun Google amcanın gözünden kalitesi düşmez , hemde diğer yazmanız gereken günlerde işiniz varsa işinizi aksatmamış olursunuz.

Düzenli yazı girmek blogunuzu ne derece etkiler ? Ne kazandırır ? 

CHIP dergisinde okuduğum bir yazıda şöyle yazıyordu. 2008′den beri update yani sürekli özgün yazı şeklinde ve ” internetten para kazanmak ” adına yazan bir kişi aylık neredeyse blogundan 1500 $ alıyormuş Google Adsense sayesinde. Tabi bu işlerin farklı boyutlarına bakıldığında blogun ingilizce olduğunu , ilginizcenin dünya dili olduğunu ve internette para kazanmanın çok önemli bir sektör olduğunu bilmek gerek. 2008′den beri düzenli yazı giren ve +2000 özgün yazı barındıran bu arkadaş için 1500 $ kazanmak her ay bir rutine dönüşmüşse , sizde 1000 değerli yazı paylaştığınızda belkide o bloga birdaha girmeseniz bile sürekli para kazanmaya devam edebilirsiniz.

Yazılarınızı kaç kelimeden oluşturmalısınız ?

Yazıların biraz uzun ve can sıkıcı olmaması hem okuyan , hemde Google amca tarafından biraz daha sevilmenize yol açar. Gerçi bu sektöre göre değişen birşeydir ama uzun ve yazılası bol bol anlatabileceğiniz sektörlerde yazılar yazıyorsanız 500 kelime ve üzeri makaleler yazmak sizin için çok iyi olur. Bununla beraber hem makale yazmada kendinizi geliştirir hemde biraz daha yazdığınız konuları tekrar etmiş olur , bilgilerinizi gözden geçirmiş olursunuz. Google amca özgün yazıları sevmekle beraber , özgün yazının uzununu da elbette farklı bir yere koyar. Sevdiğiniz konularda yazıyorsanız 500 kelime sizin için bir hiç bile olabilir. Eğer WordPress alttabanlı çalışıyorsanız zaten yazıyı yazarken sol alt kısımda Kelime Sayısı : kısmından kaç kelime yazdığınızı görmüş olacaksınız. Bu hem sizin kendinizi kontrolde tutmanıza hemde kaç kelime yazdığınızı farketmenize yol açacaktır. Kendi kafanızdan şu kadar kelime yazmışımdır demek yerine bu işlem size kısayol sağlamış olur. Eğer blogger tabanlı bloglarda yazıyorsanız ben henüz  Wordpress’deki gibi bir Kelime Sayısı : sistemine rastlamadım. Google’den araştırarak bloglarınız için kelime sayısı araçlarından bulabilirsiniz.

Bol şans !

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Metin2 Ticaret Hilesi 2014 TR-PVP

Merhaba, arkadaşlar bugün sizlere ticaret hilesini tanıtıcam hileyi öncelikle indirip metin2 nin içine atıyoruz sonra ticaret.exe'yi açıp hilemizi kullanıyoruz.

Forum Sitelerinde Vakit Geçirmek Neden Önemlidir ?

Genelde özellikle Sosyal Medya araçlarının çıkmasıyla beraber sohbet , genel tarzdaki forumların eskisi gibi rağbet görmediğini fakat özellikle herhangi bir sektörde dayanışma ortamı sağlayan veya sektördeki uzmanları , amatörleri herkesi biraraya toplayan forumların bu tür durumlardan fazla etkilenmediğini görüyoruz. Özellikle herhangi bir sektörde ilk adımı atacak ” Acemi ” diye hitap edilen kitlenin forumlarda vakit geçirmesinin , aktif olarak boy göstermesinin ne kadar yararlı olacağından bahsedeceğiz bugün sizlere. Sektörel forumların neredeyse hepsi kendi sektörü , konusu dışındaki kategorilere kolay kolay sahip olmayan , o işte yoğunlaşmış ve o işte yoğunlaşan insanları biraraya toplamış forumlardır. Örneğin herhangi bir oyun forumunda bulunarak , vakit geçirerek konulara cevap yazıp , kendi sorunlarınızla ilgili konular açarak kendinizi geliştirebilir veyahut başka türdeki forumlarda da ilerleme kaydedebilirsiniz. Özellikle sektörel yöndeki forumlar herhangi birine şunl